Welke laadpas kiezen voor Europa?

Als je op zoek bent naar een laadpas waarmee je elektrische voertuigen in verschillende Europese landen kunt opladen, zijn er verschillende opties beschikbaar. Hier zijn enkele populaire laadpasproviders die een breed netwerk van laadpunten in Europa aanbieden:

  1. NewMotion: NewMotion is een bekende laadpasprovider met een uitgebreid netwerk van laadpunten in heel Europa. Ze bieden toegang tot meer dan 200.000 laadpunten in verschillende landen.
  2. ChargePoint: ChargePoint is een wereldwijd laadnetwerk dat ook in Europa actief is. Ze hebben een groot aantal laadpunten verspreid over verschillende landen, waaronder Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, en meer.
  3. Shell Recharge: Shell Recharge is het laadnetwerk van Shell en biedt laadpunten in verschillende Europese landen. Met een Shell Recharge-laadpas kun je toegang krijgen tot hun laadnetwerk en opladen bij Shell- en partnerlaadpunten.
  4. Plugsurfing: Plugsurfing is een laadpasprovider die toegang biedt tot een breed scala aan laadpunten in Europa. Ze hebben samenwerkingsverbanden met meerdere laadnetwerken en je kunt hun laadpas gebruiken in verschillende landen.
  5. EnBW mobility+: De EnBW mobility+ laadpas, zoals eerder genoemd, biedt ook mogelijkheden om in meerdere Europese landen op te laden. EnBW heeft een netwerk van laadpunten in verschillende Europese landen, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland.

Het is belangrijk om te controleren of de laadpasproviders een breed netwerk van laadpunten hebben in de specifieke Europese landen waar je van plan bent te reizen. Houd er ook rekening mee dat sommige laadpasproviders een registratieproces, kosten en tarieven hanteren, dus het is raadzaam om de details en voorwaarden van elke laadpasprovider te bekijken voordat je een keuze maakt.