Welke apparaten en systemen in huis kunnen worden gevoed door een thuisaccu?

Een thuisaccu kan verschillende apparaten en systemen in huis van stroom voorzien tijdens een stroomuitval. Hier zijn enkele voorbeelden van apparaten en systemen die typisch kunnen worden gevoed door een thuisaccu:

  1. Verlichting: Essentiële verlichting in huis, zoals noodverlichting of belangrijke ruimtes zoals gangen, kan worden gevoed door de thuisaccu. Dit zorgt voor basisverlichting en verhoogt de veiligheid tijdens een stroomuitval.
  2. Koelkast/vriezer: Het behouden van de koeling in de koelkast en vriezer is belangrijk om bederfelijke levensmiddelen te behouden. Een thuisaccu kan ervoor zorgen dat deze apparaten blijven werken tijdens een stroomstoring.
  3. Communicatiemiddelen: Het opladen en voeden van communicatiemiddelen zoals mobiele telefoons, laptops, routers en andere apparaten kan worden ondersteund door de thuisaccu. Dit is vooral nuttig voor het behouden van communicatie tijdens noodsituaties.
  4. Medische apparatuur: Als er medische apparatuur in huis is die continu stroom nodig heeft, kan een thuisaccu ervoor zorgen dat deze apparaten blijven werken tijdens een stroomuitval. Dit is van vitaal belang voor mensen met speciale medische behoeften.
  5. Verwarmingssystemen: Sommige thuisaccu’s kunnen ook worden gebruikt om elektrische verwarmingssystemen van stroom te voorzien, zoals elektrische radiatoren of warmtepompen. Dit kan helpen om de temperatuur in huis op peil te houden tijdens een stroomuitval.

Het exacte aantal apparaten en systemen dat door een thuisaccu kan worden gevoed, hangt af van de capaciteit van de accu, het energieverbruik van de apparaten en de duur van de stroomuitval. Het is belangrijk om het energieverbruik van de aangesloten apparaten te beoordelen en te bepalen welke essentieel zijn tijdens een stroomuitval.

Het is raadzaam om samen te werken met een professionele installateur om de benodigde capaciteit van de thuisaccu te bepalen en om het systeem correct te installeren en configureren voor een optimale back-upstroomvoorziening.