De elektrische specificaties van een Perilex-aansluiting kunnen variëren, afhankelijk van het land en de geldende elektrische normen. Hier zijn echter enkele algemene specificaties die vaak worden gebruikt:

  • Nominale spanning: 230 volt
  • Nominale stroom: 16 ampère of 32 ampère

Het vermogen dat een Perilex-aansluiting kan leveren, wordt bepaald door de nominale stroom en de spanning. Het vermogen (in watt) kan worden berekend door de nominale spanning te vermenigvuldigen met de nominale stroom:

Vermogen (W) = Nominale spanning (V) × Nominale stroom (A)

Bijvoorbeeld, een Perilex-aansluiting met een nominale stroom van 32 ampère bij een nominale spanning van 230 volt heeft een vermogen van:

Vermogen = 230 V × 32 A = 7360 watt (of 7,36 kilowatt)

Het is belangrijk om de elektrische specificaties van de aangesloten apparatuur te controleren om ervoor te zorgen dat deze compatibel zijn met de capaciteit van de Perilex-aansluiting. Het vermogen van het apparaat mag niet hoger zijn dan het vermogen dat de Perilex-aansluiting kan leveren om overbelasting en mogelijke veiligheidsproblemen te voorkomen.

Het is altijd raadzaam om de geldende elektrische voorschriften en normen te raadplegen en een professionele elektricien te raadplegen bij het installeren of werken