Wat kost een nieuwe doorstromer?

De kosten voor een nieuwe doorstroomboiler (tankless boiler) variëren afhankelijk van het merk, model, capaciteit en eventuele extra functies. Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor de kosten:

  1. Eenvoudige modellen: Basis doorstroomboilers zonder veel extra functies kunnen beginnen bij ongeveer €300 tot €500.
  2. Gemiddelde modellen: Doorstroomboilers met gemiddelde capaciteit en enkele extra functies kunnen variëren tussen €500 en €1.000.
  3. Hoogwaardige modellen: Voor doorstroomboilers van topkwaliteit met geavanceerde functies en een hogere capaciteit, kunnen de kosten oplopen tot €1.000 of meer.

Daarnaast moeten ook de installatiekosten worden overwogen, inclusief eventuele aanpassingen aan het leidingwerk en de gas- of elektriciteitsaansluiting. De installatiekosten variëren afhankelijk van de complexiteit van het installatieproces en de arbeidskosten in jouw regio.

Het is belangrijk om bij de aanschaf van een doorstroomboiler niet alleen naar de initiële kosten te kijken, maar ook naar de potentiële energiebesparingen op de lange termijn en de efficiëntie van het apparaat. Daarnaast is het verstandig om de garantievoorwaarden en het onderhoudsvereisten van het specifieke model te controleren.

Voor de meest nauwkeurige prijsinformatie is het aan te raden om offertes op te vragen bij verschillende leveranciers en installateurs, rekening houdend met jouw specifieke behoeften en de installatiesituatie.