Het maximale vermogen dat je op een Perilex-aansluiting kunt aansluiten, hangt af van verschillende factoren, zoals de stroomsterkte van de aansluiting en de bijbehorende beveiliging. Over het algemeen worden Perilex-aansluitingen gebruikt voor zwaardere elektrische apparaten, zoals fornuizen, ovens en inductiekookplaten, die meer vermogen vereisen dan standaard stopcontacten.

In Nederland is een veelvoorkomende Perilex-aansluiting een 2-fasen 400V/16A aansluiting. Dit betekent dat je een vermogen tot 2 x 400V x 16A = 12.800 watt (of 12,8 kilowatt) kunt aansluiten op deze aansluiting. Het is echter belangrijk om te verifiëren welke specifieke stroomsterkte en beveiliging van toepassing zijn op de Perilex-aansluiting in jouw situatie, aangezien deze kunnen variëren.

Bij het aansluiten van apparaten op een Perilex-aansluiting is het essentieel om het vermogen van de apparaten te controleren en ervoor te zorgen dat het totale vermogen van de aangesloten apparaten de maximale belastbaarheid van de aansluiting niet overschrijdt. Het is altijd raadzaam om de specificaties en voorschriften van de fabrikant van het apparaat te raadplegen en indien nodig een professionele elektricien te raadplegen om ervoor te zorgen dat je de aansluiting op een veilige en conforme manier gebruikt.