Het is meestal nodig om een kookgroep of fornuisgroep te installeren in de volgende situaties:

  1. Nieuwbouw of renovatie: Bij het bouwen van een nieuwe woning of het renoveren van een bestaande keuken, waarbij een elektrisch fornuis of een kookplaat wordt geïnstalleerd, is het vaak vereist om een aparte kookgroep of fornuisgroep te installeren. Dit zorgt voor een veilige en geïsoleerde stroomvoorziening voor de kookapparatuur.
  2. Verandering van kookapparatuur: Als u overschakelt naar een elektrisch fornuis of een kookplaat met een hoger vermogen, kan het zijn dat de bestaande elektrische circuits niet voldoende capaciteit hebben om het nieuwe apparaat van stroom te voorzien. In dat geval moet mogelijk een nieuwe kookgroep of fornuisgroep worden geïnstalleerd om aan de elektrische vereisten van het nieuwe apparaat te voldoen.
  3. Veiligheidsvoorschriften: In veel landen en regio’s zijn er specifieke veiligheidsvoorschriften en elektrische normen die vereisen dat kookapparatuur, zoals elektrische fornuizen en kookplaten, apart worden gevoed via een afzonderlijk circuit. Dit helpt overbelasting van het elektrische systeem te voorkomen en zorgt ervoor dat de stroomvoorziening stabiel is tijdens het gebruik van de kookapparatuur.

Het is belangrijk om de lokale elektrische voorschriften en normen te raadplegen om de exacte vereisten voor het installeren van een kookgroep of fornuisgroep te begrijpen. In sommige gevallen kan het raadplegen van een erkende elektricien nuttig zijn om de specifieke vereisten voor uw situatie te bepalen en om ervoor te zorgen dat de installatie voldoet aan de geldende voorschriften.