Waarom mag je nooit een elektrisch apparaat bedienen met natte handen?

Het is gevaarlijk om elektrische apparaten te bedienen met natte handen vanwege het verhoogde risico op elektrische schokken. Water is een goede geleider van elektriciteit, en wanneer jouw handen nat zijn, verhoogt dit de geleidbaarheid van het lichaam. Als gevolg daarvan neemt het risico op het geleiden van elektrische stroom door het lichaam toe.

Wanneer je een elektrisch apparaat met natte handen bedient, kan de elektriciteit gemakkelijker door jouw lichaam stromen, wat kan leiden tot een elektrische schok. Een elektrische schok kan variëren van een onaangename ervaring tot ernstig letsel, afhankelijk van de stroomsterkte en duur van de blootstelling.

Daarom is het belangrijk om altijd ervoor te zorgen dat je handen droog zijn voordat je elektrische apparaten bedient. Dit geldt vooral in de buurt van stopcontacten, schakelaars, elektrisch gereedschap of andere elektrische apparatuur. Het naleven van deze veiligheidsmaatregel is essentieel om het risico op elektrische schokken te minimaliseren en een veilige werkomgeving te handhaven bij elektrische activiteiten.