Kan ik een Perilex aansluiting maken als mijn groepenkast al vol is?

Als je groepenkast al vol is en er geen ruimte is voor een extra groep, kan het lastig zijn om een Perilex-aansluiting te maken zonder aanpassingen aan de groepenkast. Een Perilex-aansluiting vereist doorgaans een aparte groep met een specifieke stroomsterkte en beveiliging.

In een dergelijke situatie zijn er een paar mogelijke opties:

  1. Uitbreiding van de groepenkast: Je kunt overwegen om de groepenkast uit te breiden door een nieuwe groep toe te voegen. Dit kan inhouden dat je een grotere groepenkast installeert of een bestaande groepenkast vervangt door een grotere versie. Het is echter belangrijk om dit te laten uitvoeren door een professionele elektricien, omdat het correct moet worden gedaan en moet voldoen aan de geldende normen en voorschriften.
  2. Vervanging van bestaande groepen: Als er groepen zijn die minder belast worden of niet langer nodig zijn, kunnen deze mogelijk worden vervangen door een nieuwe groep voor de Perilex-aansluiting. Dit vereist een zorgvuldige analyse van het stroomverbruik en de behoeften van de verschillende elektrische apparaten in je huis.
  3. Raadpleeg een professionele elektricien: Het is altijd raadzaam om een professionele elektricien te raadplegen om de specifieke mogelijkheden in jouw situatie te beoordelen. Ze kunnen de belasting van de bestaande groepen beoordelen, de haalbaarheid van een Perilex-aansluiting bepalen en de nodige aanpassingen aan de groepenkast voorstellen.

Houd er rekening mee dat het wijzigen van de groepenkast en het maken van elektrische aanpassingen specialistische kennis en ervaring vereist. Het is belangrijk om de geldende normen en voorschriften te volgen om de veiligheid en conformiteit te waarborgen. Daarom is het raadzaam om een professionele elektricien in te schakelen voor dit soort werkzaamheden.