Kan ik een laadpaal installeren op een parkeerplaats met een elektriciteitsmeter op afstand?

Ja, het is mogelijk om een laadpaal te installeren op een parkeerplaats met een elektriciteitsmeter op afstand. Een elektriciteitsmeter op afstand, ook wel bekend als een slimme meter, wordt op een centrale locatie geplaatst en meet het elektriciteitsverbruik voor het hele gebouw of de woning. Dit type meter maakt gebruik van draadloze communicatie om de meterstanden naar de energieleverancier te verzenden.

Bij het installeren van een laadpaal op een parkeerplaats met een elektriciteitsmeter op afstand zijn er enkele overwegingen:

  1. Toegang tot de elektriciteitsmeter: Zorg ervoor dat je toegang hebt tot de elektriciteitsmeter op afstand om de benodigde meetgegevens te verzamelen. Dit kan nodig zijn voor facturering of het monitoren van het elektriciteitsverbruik van de laadpaal.
  2. Meterstanden: In sommige gevallen kan het nodig zijn om de meterstanden van de laadpaal afzonderlijk bij te houden, vooral als je het elektriciteitsverbruik wilt bijhouden voor specifieke factureringsdoeleinden of als je het wilt monitoren.
  3. Communicatie met de laadpaal: Zorg ervoor dat de laadpaal kan communiceren met het elektriciteitsnetwerk en de elektriciteitsmeter op afstand. Dit kan betekenen dat er een draadloze communicatiemodule of een andere vorm van connectiviteit nodig is om de laadpaal te verbinden met het metering-systeem.

Het is belangrijk om te overleggen met een professionele installateur en je energieleverancier om de specifieke technische vereisten en mogelijkheden te bespreken bij het installeren van een laadpaal op een parkeerplaats met een elektriciteitsmeter op afstand. Ze kunnen je adviseren over de benodigde stappen en mogelijke technische oplossingen om ervoor te zorgen dat de laadpaal correct functioneert en het elektriciteitsverbruik adequaat wordt geregistreerd.