Kan ik de laadkosten van de zakelijke laadpaal doorberekenen aan mijn werknemers of klanten?

Ja, het is mogelijk om de laadkosten van de zakelijke laadpaal door te berekenen aan jouw werknemers of klanten. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan:

  1. Per laadsessie: Je kunt ervoor kiezen om de laadkosten per laadsessie door te berekenen aan de gebruikers. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door een vast tarief per kilowattuur (kWh) in rekening te brengen.
  2. Abonnementsmodel: Je kunt een abonnementsmodel implementeren waarbij gebruikers een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding betalen voor onbeperkt gebruik van de zakelijke laadpaal. Dit kan voordelig zijn voor werknemers of klanten die regelmatig gebruikmaken van de laadpaal.
  3. Kilometervergoeding: Als het laden van elektrische voertuigen gerelateerd is aan het werk, kun je overwegen om een kilometervergoeding in rekening te brengen aan werknemers die hun elektrische voertuigen op het bedrijfsterrein opladen. Dit kan worden gebaseerd op een vast tarief per kilometer of een kilometervergoeding die overeenkomt met de werkelijke laadkosten.

Het is belangrijk om duidelijke afspraken en richtlijnen op te stellen met betrekking tot de doorberekening van laadkosten aan werknemers of klanten. Deze afspraken kunnen worden opgenomen in het beleid van jouw bedrijf of worden gecommuniceerd aan de betreffende partijen. Het is ook raadzaam om juridisch advies in te winnen om ervoor te zorgen dat jouw doorberekeningspraktijken voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.