Is het mogelijk om meerdere thuisaccu’s aan elkaar te koppelen voor een grotere opslagcapaciteit?

Ja, het is mogelijk om meerdere thuisaccu’s aan elkaar te koppelen om een grotere opslagcapaciteit te bereiken. Dit wordt vaak aangeduid als accukoppeling of batterijbankconfiguratie. Door accu’s parallel of in serie te schakelen, kunnen ze gezamenlijk meer energie opslaan en een hoger vermogen leveren.

Parallelle accukoppeling: Bij parallelle accukoppeling worden de positieve terminals van de accu’s met elkaar verbonden, evenals de negatieve terminals. Op deze manier worden de capaciteiten van de individuele accu’s samengevoegd, waardoor de totale opslagcapaciteit wordt vergroot. Dit kan voordelig zijn als je behoefte hebt aan meer energieopslag, bijvoorbeeld bij een groter zonnepanelensysteem of hoger energieverbruik.

Seriële accukoppeling: Bij seriële accukoppeling worden de positieve terminal van de ene accu verbonden met de negatieve terminal van de volgende accu, en zo verder. Dit verhoogt de spanning en maakt het mogelijk om een hoger vermogen te leveren. Seriële koppeling kan nuttig zijn wanneer je een hoger uitgangsvermogen nodig hebt, bijvoorbeeld voor toepassingen met een hogere stroomvereiste.

Het koppelen van thuisaccu’s kan de flexibiliteit en capaciteit van het energiesysteem vergroten. Het stelt huiseigenaren in staat om meer hernieuwbare energie op te slaan, overtollige energie op te vangen en te gebruiken wanneer dat nodig is, en zelfs de energiebehoeften tijdens stroomuitval te ondersteunen. Het is belangrijk om te vermelden dat het koppelen van accu’s technische kennis vereist en dat het raadplegen van een professionele installateur wordt aanbevolen om ervoor te zorgen dat de accu’s correct en veilig worden geconfigureerd.