Is een energielabel C goed?

Ja, een energielabel C wordt over het algemeen beschouwd als een redelijk goed energielabel. Het energielabel loopt van A (zeer zuinig) tot en met G (weinig zuinig), en energielabel C zit daar dus in het midden. Een woning met energielabel C heeft een gemiddelde energieprestatie en voldoet aan redelijke normen voor energiezuinigheid.

Hier zijn enkele kenmerken van een woning met energielabel C:

 1. Goede isolatie:
  • De woning heeft waarschijnlijk degelijke isolatie, zowel in muren, vloeren, daken als ramen, waardoor warmteverlies wordt verminderd.
 2. Efficiënt verwarmingssysteem:
  • De woning beschikt waarschijnlijk over een efficiënt verwarmingssysteem, mogelijk met moderne regelapparatuur.
 3. Redelijk energiezuinige apparaten:
  • Elektrische apparaten in de woning hebben waarschijnlijk een gemiddelde energie-efficiëntie, maar er is ruimte voor verbetering.
 4. Redelijk bewust energiegebruik:
  • De bewoners zijn zich mogelijk bewust van energiegebruik, maar er kunnen nog aanpassingen worden gedaan om de energie-efficiëntie te verbeteren.

Hoewel energielabel C als redelijk goed wordt beschouwd, is er altijd ruimte voor verbetering. Als je overweegt de energie-efficiëntie van je woning te vergroten, kun je dat doen door bijvoorbeeld extra isolatie toe te voegen, energiezuinige apparaten te installeren of zonnepanelen te overwegen. Een energieadvies van een erkend energieprestatieadviseur kan je helpen bij het identificeren van mogelijke verbeteringen.