Hoe weet ik welk type aardlekschakelaar ik moet kopen als vervanging?

Om het juiste type aardlekschakelaar te kopen als vervanging, moet je een aantal belangrijke gegevens verzamelen en begrijpen:

  1. Nominale stroom: Dit is de maximale stroomsterkte die de aardlekschakelaar kan verwerken. Het wordt meestal uitgedrukt in ampères (A). Controleer de nominale stroom van de oude aardlekschakelaar om ervoor te zorgen dat je een vervangende aardlekschakelaar kiest met dezelfde of hogere nominale stroom.
  2. Nominale differentieelstroom: Dit is de maximale lekstroom die de aardlekschakelaar kan detecteren. Het wordt ook uitgedrukt in milliampères (mA). De meest voorkomende nominale differentieelstroom voor huishoudelijke toepassingen is 30 mA, maar het kan variëren afhankelijk van de lokale voorschriften en installatie-eisen. Controleer welk type differentieelstroom je nodig hebt voordat je een vervangende aardlekschakelaar kiest.
  3. Type aardlekschakelaar: Er zijn verschillende types aardlekschakelaars, zoals Type AC, Type A, Type F en Type B. Elk type heeft specifieke eigenschappen en toepassingen. Het is belangrijk om te weten welk type aardlekschakelaar in jouw elektrische installatie wordt gebruikt, zodat je een compatibel vervangend exemplaar kunt kiezen.

Om de juiste aardlekschakelaar te kopen, kun je het beste de oude aardlekschakelaar demonteren en de gegevens en specificaties op de behuizing controleren. Noteer de nominale stroom, nominale differentieelstroom en het type van de oude aardlekschakelaar. Met deze informatie kun je naar een gespecialiseerde elektrische winkel gaan of contact opnemen met een elektricien om een vervangende aardlekschakelaar te kopen die overeenkomt met de specificaties van de oude aardlekschakelaar.