Hoe kan ik een laadsessie starten en stoppen met mijn laadpaal thuis?

Om een laadsessie te starten en stoppen met een laadpaal thuis, volg je over het algemeen de onderstaande stappen:

  1. Verbind je elektrische voertuig met de laadpaal door de laadkabel aan te sluiten op zowel het voertuig als de laadpaal. Zorg ervoor dat de verbinding stevig is vastgezet.
  2. Controleer of de laadpaal is ingeschakeld en of er een stroomtoevoer is. Sommige laadpalen hebben een schakelaar of een knop om de stroomtoevoer in te schakelen. Zorg ervoor dat de laadpaal is aangesloten op een werkend stopcontact of elektrische aansluiting.
  3. Afhankelijk van het type laadpaal dat je hebt, kun je mogelijk een specifieke laadpas of sleutelhanger gebruiken om de laadsessie te starten. Houd de laadpas of sleutelhanger voor de daarvoor bestemde lezer op de laadpaal om de laadsessie te starten. Volg de instructies op het display van de laadpaal als er specifieke stappen of aanwijzingen worden weergegeven.
  4. De laadpaal begint nu stroom te leveren aan je elektrische voertuig. Op het display van de laadpaal kun je vaak informatie zien zoals de laadsnelheid, het laadvermogen en de status van de laadsessie. Het elektrische voertuig kan ook informatie weergeven over de laadsessie op het dashboard of infotainmentsysteem.
  5. Om de laadsessie te stoppen, verwijder je de laadkabel van zowel het voertuig als de laadpaal. Dit kan zo eenvoudig zijn als het loskoppelen van de stekkers of het indrukken van een ontgrendelingsknop op de laadpaal.

Het exacte proces kan variëren afhankelijk van het merk en model van de laadpaal die je hebt geïnstalleerd. Raadpleeg de handleiding van je specifieke laadpaal voor gedetailleerde instructies over het starten en stoppen van laadsessies.