goedkope groepenkasten

Je zoekt een goedkope groepenkast maar wel één die veilig is en lang meegaat. Wij hebben de groepenkast merken die erkende elektriciens met een gerust hart durven te verkopen onder elkaar gezet. Zodat jij ze simpel kunt vergelijken en snel een goede keuze kunt maken.

Deze groepenkasten zijn goedkoop en veilig voor apparatuur en gebruiker. Daarnaast voldoen ze aan de Europese norm zodat je een elektrische installatie koopt waarmee je met een gerust hart kunt gaan slapen.

Je hebt groepenkast fabrikanten in allerlei soorten en maten. Van Aziatische imitatie zonder CE keurmerk die dus eigenlijk niet in Europa verkocht mogen worden. Tot hoogwaardige Europese merken die veel tijd en geld steken in productontwikkeling en voldoen aan internationale normen en standaarden op het gebied van veiligheid.

Je wilt in je huis veilig wonen en als er kortsluiting ontstaat en je huis afbrandt dan wil je dat de verzekeraar uitbetaalt.

Kies daarom altijd voor een groepenkast die voldoet aan de Europese norm en laat deze door een erkend elektromonteur installeren.

Als je goed zoekt dan vind je vast goedkopere groepenkasten maar daar durven wij onze hand niet voor in het vuur te steken.

3 goedkope en betrouwbare groepenkast merken

  1. EMAT
  2. Hager
  3. Eaton

emat logo

EMAT groepenkasten

Het is een kleine speler op de markt voor groepenkasten. Ze kopen de onderdelen zoals automaten, bedrading en schakelaars voor de kasten groot in en zetten zelf in Nederland de kasten in elkaar. Verwacht geen product innovaties of spectaculair onderscheidend vermogen. Het doet wat het moet doen.

Er zitten weinig tussenpersonen van het moment van fabricage tot ophanging in de meterkast. Hierdoor kunnen ze de prijzen voor de consument laag houden.

Het is ook een jong merk dus over de prestaties op de lange termijn kunnen we niets zeggen. De groepenkasten zijn CE gekeurd en daardoor voldoen ze aan de normen die worden gesteld.

In prijs-kwaliteitverhouding een prima oplossing als je van je groepenkast niets anders verwacht dan het hoogstnoodzakelijke: veilige energiedistributie in je woning.

hager groepenkast

Hager groepenkasten

Hager groepenkasten zijn bij elektromonteurs een echte favoriet. Ongevoelig voor storingen, uitbreidbaar met merk componenten voor het automatiseren van je woning en de kasten hebben een aantrekkelijk design. Daarnaast werken elektriciens graag met Hager installaties omdat ze eenvoudig in het gebruik zijn.

Ron van Bentem, elektricien uit Leiden en Warmond, werkt zo graag met Hager dat hij zelfs 8 jaar garantie durft te geven op de groepenkast.

Ik geef 8 jaar garantie op de Hager groepenkast omdat ik bijna nooit storingen ervaar. Komt er toch een storing voor dan betaal ik uit eigen zak de kosten.

eaton groepenkastEaton groepenkasten

Eaton levert voor de nieuwbouw of renovatie flexibele systemen voor het snel en simpel samenstellen van groepenkasten. De installatietijd is beperkt en de groepenkasten zijn ruim verkrijgbaar. Zo kun je eenvoudig iedere gewenste configuratie samenstellen. Daarnaast zijn deze schakel- en verdeelinrichtingen voorzien van een Kema-keur. Leuk, maar niet noodzakelijk want ze zijn al CE gekeurd. Het Kema-keurmerk vervalt zodra je de groepenkast gaat uitbreiden met componenten van andere merken.

eaton groepenkast met kemakeur

Waar je op moet letten als je een goedkope groepenkast koopt

Als je een goedkope groepenkast wilt kopen dan zijn er nog wel een aantal zaken waar je op moet letten of rekening mee moet houden.

CE gekeurde groepenkast. Kies altijd een CE gekeurde groepenkast van een A-merk zodat de verzekering uitbetaalt bij calamiteiten veroorzaakt door een ondeugdelijke groepenkast.

Erkend installateur. Als je een groepenkast koopt en deze vervolgens niet goed installeert dan kunnen er alsnog gevaarlijke situaties ontstaan. De veiligheidsnormen van een elektrische installatie (groepenkast en alles wat daarop is aangesloten) zijn vastgelegd in de NEN3140. Een erkend monteur werkt volgens deze norm.

Wil je de groepenkast later uitbreiden? Ben je van plan om in de nabije toekomst zonnepanelen op je dak te installeren? Of wil je zaken in je huis automatiseren? Koop dan niet een groepenkast voor de huidige situatie zodat je voordelig uit bent. Zorg dat de groepenkast nog simpel uit te breiden is voor de functionaliteiten die je later wilt toevoegen.

Garanties. Bij de meeste merken krijg je 2 jaar fabrieksgarantie op de groepenkast. Sommige merken geven standaard 5 jaar garantie. Er zijn ook elektriciens die zelf extra garantie bovenop de standaard garanties geven omdat ze veel vertrouwen in een merk hebben.

Zelf een groepenkast samenstellen?

Neem contact op met een erkend elektromonteur gespecialiseerd in het leveren van groepenkasten.

Bekijk hier aanbiedingen van goedkope groepenkasten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *