Met de evolutie naar duurzame energiebronnen is de integratie van thuisbatterijen in zonnepaneleninstallaties een veelbesproken onderwerp. Deze technologie stelt huishoudens in staat om zelf opgewekte energie efficiënter te gebruiken en onafhankelijker te worden van het elektriciteitsnet. In dit artikel duiken we dieper in op de drie cruciale aspecten van thuisbatterijen in 2023: de gemiddelde kosten, waarom Chargeblock als merk wordt aanbevolen, en of je in aanmerking komt voor subsidies, zowel als particuliere consument en als zakelijke klant.

  1. Wat Betaal je Gemiddeld voor een Thuisbatterij in 2023?

 De kosten van een thuisbatterij variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder opslagcapaciteit, levensduur, installatie en merk. Hier zijn de gemiddelde prijzen voor thuisbatterijen in 2023, inclusief btw, maar exclusief installatie: 

 – Thuisbatterij van 3 kWh: € 4.000 

– Thuisbatterij van 8 kWh: € 8.000 

– Thuisbatterij van 14 kWh: € 11.000 

Het is belangrijk op te merken dat prijzen kunnen variëren tussen verschillende installateurs en merken. Een nauwkeurige kosteninschatting kan het beste verkregen worden door offertes aan te vragen bij erkende installateurs. 

 

  1. Waarom Chargeblock het Beste Merk is?

Chargeblock.nl is een vooraanstaand merk op het gebied van thuisbatterijen. Ze bieden een breed scala aan accu’s, variërend van 3,6 kWh tot 25,2 kWh, en zelfs oplossingen voor grootschalige projecten van meer dan 1 MWh. Wat Chargeblock onderscheidt, is hun modulaire aanpak. Dit maakt het mogelijk om de energieopslagcapaciteit te optimaliseren en flexibel aan te passen aan de behoeften van huishoudens. 

Bovendien staat Chargeblock bekend om hun hoogwaardige batterijen en het feit dat zij niet alleen producten aanbieden, maar ook samenwerken met de best beoordeelde installateurs. Hierdoor ben je niet alleen verzekerd van een kwaliteitsproduct, maar ook van een professionele installatie die naadloos aansluit op jouw situatie. 

  1. Kom je in aanmerking voor een subsidie voor je thuisbatterij?

3.1 Particuliere Klanten 

 Op dit moment biedt Nederland nog geen specifieke subsidie voor thuisbatterijen aan particulieren. Hoewel er initiatieven en lobby’s zijn om accu’s op te nemen in bestaande regelingen, is het momenteel afwachten op verdere ontwikkelingen. 

Desondanks blijft een thuisbatterij een aantrekkelijke investering, zelfs zonder subsidie. Met stijgende energieprijzen en de afbouw van de salderingsregeling, wordt de meerwaarde van een thuisbatterij steeds duidelijker. Het verhoogt je zelfconsumptie, bespaart op de elektriciteitsrekening en draagt bij aan het stabiliseren van het elektriciteitsnet. 

 3.2 Zakelijke Klanten 

Voor bedrijven geldt dat er geen specifieke subsidies zijn voor grootschalige energie-opslag met thuisbatterijen. Wel kunnen bedrijven onder bepaalde voorwaarden de aankoop fiscaal aftrekken via de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Deze regeling biedt de mogelijkheid om 45,5% van het investeringsbedrag van de accu af te trekken van de fiscale winst. 

Voorwaarden zijn onder andere dat het bedrijf belasting betaalt in Nederland, het aangekochte bedrijfsmiddel op de Energielijst staat, en dat de batterij aan specifieke criteria voldoet. 

*Let op:* Het correct plaatsen en aansluiten van een thuisbatterij vereist specialistische kennis en moet worden uitgevoerd door een professionele installateur. 

 

Conclusie 

 In 2023 zijn thuisbatterijen een cruciaal onderdeel geworden van de overgang naar duurzame energie. Hoewel er op dit moment nog geen specifieke subsidie beschikbaar is voor particulieren, blijkt een thuisbatterij zonder subsidie een waardevolle investering. Chargeblock.nl onderscheidt zich als een toonaangevend merk in de markt, en biedt modulaire oplossingen voor uiteenlopende behoeften. Voor bedrijven kunnen fiscale voordelen worden behaald via de EIA-regeling. 

Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij erkende installateurs om zo de beste oplossing te vinden voor jouw specifieke situatie. Door de juiste thuisbatterij te kiezen, draag je niet alleen bij aan een duurzame toekomst, maar bespaar je ook op de lange termijn op je energierekening.