Algemene Voorwaarden

De algemene voorwaarden die van toepassing zijn bij het gebruik van elektricien.org. Door gebruik te maken van elektricien.org ga je akkoord met deze voorwaarden en ben je op de hoogte van ons privacy statement en disclaimer.

www.elektricien.org (hierna: ‘de website’) is gevestigd aan de Sisalbaan 5A, 2352AZ te Leiderdorp  (De handelsnaam staat bij de Kamer van Koophandel geregisteerd: 58971777).

Wij brengen jou via de website als gebruiker (opdrachtgever) in contact met (zelfstandig opererende) elektriciens en/ of elektrotechnisch installatiebedrijven en/ of leveranciers van elektrotechnische producten/ materialen (opdrachtnemer. Hierna: ‘de elektricien’).

Je doet als opdrachtgever rechtstreeks zaken met de elektricien en gaat geen overeenkomst aan met Elektricien.org.

Je kunt bij ons online een offerteaanvraag indienen die we naar één of meerdere elektriciens sturen. Ze zullen met jou contact opnemen om je hulpvraag te beantwoorden. Bij het indienen van een offerteaanvraag geef je akkoord voor het versturen van jouw gegevens naar deze elektricien(s) bij jou in de buurt. Je kunt ook zelf via de website een elektricien bellen en afspraken maken voor hulp met klussen aan de elektra.

De elektricien bepaalt zelf de hoogte van het uurtarief en/ of de vergoeding voor het uitvoeren van de klus waarmee jij akkoord gaat. De overeenkomst  wordt met de elektricien aangegaan.

Door de elektricien gehanteerde uurtarieven kunnen ’s avonds, in het weekend en/ of op zon- en feestdagen hoger liggen dan tijdens kantooruren. Vraag altijd naar het uurtarief en/ of bijkomende kosten. We vragen bij de intake van een elektricien naar de gehanteerde uurtarieven en accepteren alleen elektriciens die een marktconform uurtarief hanteren. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor het accepteren van een aanbod van de elektricien.

Je maakt zelf met de elektricien een afspraak wanneer de klus uitgevoerd moet worden, hoe de betaling zal verlopen en wat de betalingsvoorwaarden zijn.

Wij beoordelen de elektriciens vooraf op vakbekwaamheid. We interviewen de elektricien en controleren de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. We verifiëren of de elektricien is aangesloten bij een brancheorganisatie en vragen naar diploma’s en certificaten.

Elektricien.org kan en zal niet bemiddelen bij eventuele schade of ontevredenheid tussen jou als gebruiker (opdrachtgever) en de elektricien (opdrachtnemer).

Elke elektricien hanteert zijn eigen annuleringsvoorwaarden en verzorgt zelf het opvolgen van klachten of geschillen voortgevloeid uit de werkzaamheden die de elektricien bij jou heeft uitgevoerd. De elektricien is en blijft verantwoordelijk en aansprakelijk voor het goed uitvoeren van de klus.

De elektricien is zelf verantwoordelijk voor eventuele afhandeling van klachten en hanteert hierin zijn eigen procedures. Bij klachten kun je de elektricien hier zelf rechtstreeks op aanspreken. We adviseren je dit zo snel mogelijk te doen. Neem via de website contact met ons op. Ook als je er met de elektricien niet uit komt. Wij spreken de elektricien aan en zullen gepaste maatregelen nemen.

Als de elektricien is aangesloten bij een brancheorganisatie dan kun je via de onafhankelijke klachtencommissie van deze organisaties je ongenoegen kenbaar maken.

Het Nederlands recht is van toepassing op onze voorwaarden. Als we elkaar in de rechtszaal tegenkomen, dan is dat in Leiden.