Airco kopen inclusief installeren?
Laad je adviseren door een airco specialist. Koop je airco inclusief het installeren. Veilig, energiezuinige airco’s,
Airco’s van betrouwbare merken
Ingesteld op jouw klimaatcomfort
Veilig en snel geïnstalleerd
Laad je adviseren door een airco specialist. Koop je airco inclusief het installeren. Veilig, energiezuinige airco’s,
Airco’s van betrouwbare merken
Ingesteld op jouw klimaatcomfort
Veilig en snel geïnstalleerd
Gecertificeerde airco specialisten
Duidelijke en eerlijke prijzen
Tevredenheidsgarantie
Er zijn verschillende systemen waaruit je kunt kiezen. Voor iedere ruimte is er wel een oplossing.
Toepasbaar in iedere ruimte.
Ideaal aircosysteem voor particulieren en kleine bedrijfjes.
Voor ruimtes waar je de binnenunit niet aan de wand kunt bevestigen.
Installatie in een systeemplafond.
Geschikt voor retail, bedrijf en praktijk.
Installatie boven het plafond. De warme- en of koude lucht wordt via roosters ingeblazen. Ideaal voor horeca, kantoren en praktijkruimten.
Als je voor kwaliteit kiest dan koop je een airco van één van de volgende merken. In elke prijsklasse is er wel een airco te koop.
De gediplomeerde en gecertificeerde airco installateur is aangesloten bij de brancheorganisatie STEK. STEK staat voor Stichting Erkenningsregeling voor uitoefening van het Koeltechnische bedrijf. Mochten er problemen zijn bij de installatie van de airco dan kun je bij de onafhankelijke geschillencommissie een klacht indienen. Deze airco monteurs laten zich ook doorlopend bijscholen en zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van milieu en veiligheid.
Een Airco met warmtepomp kan in aanmerking komen voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) als deze voldoet aan de voorwaarden. Bespaar tot € 2.500,- op de investering.
Staat je vraag over airco’s er niet bij? Neem dan contact op en we beantwoorden hem persoonlijk.
Wat is een airco met warmtepomp?
Een airco met warmtepomp is een zeer efficiënt systeem. Dit systeem onttrekt de energie uit de buitenlucht en gebruikt deze vervolgens voor de verwarming van lucht en water. Deze airco is de laatste jaren erg populair vanwege het lage energieverbruik.
Ook levert de warmtepomp een bijdrage aan het zogeheten ECP-cijfer. Dit houdt simpel gezegd in: hoe beter je je huis maakt in het kader van isolatie, ventilatie en installatie, hoe minder energie je nodig hebt om de woning comfortabel warm te houden. Een positiever energielabel heeft weer tot gevolg dat je woning meer waard wordt.
De warmtepompen zijn op dit moment ook zeer geschikt bij lage temperaturen en als belangrijkste warmtebron.
Wat is de beste airco voor op kantoor?
De beste airco voor kantoren zijn systemen die voldoen aan een aantal kenmerken. Zo is het prettig als het apparaat weinig geluid maakt. Dit geeft de nodige rust op je werkplek en verbetert de prestaties. Stille airco’s zijn dus een pré.
Daarnaast is het voor ondernemers aantrekkelijk als de energiekosten laag blijven. Energievriendelijke apparaten scoren daarom ook in het bedrijfsleven goed.
Ook is het prettig als de lucht schoon is, zeker als je van 9 tot 6 achter je bureau zit. Kies daarom een airco die de lucht zuivert.
Als je voor je kantoor een airco zoekt dan kies je voor een merk zoals Mitsubishi, Toshiba, Panasonic en Daikin. Deze leveren koelmachines die voldoen aan deze eisen.
Wat is een multi-split systeem?
Als je meerdere airconditioning binnenunits wilt aansluiten op één buitenunit dan noem je dit een multi-split systeem.
Wat is een single-split systeem?
Een airconditioning geschikt voor één ruimte bestaande uit een binnenunit aangesloten op een buitenunit.
Wat moet ik met een airco met Wifi?
Sommige airco’s hebben de mogelijkheid om via Wifi bediend te worden. je kunt de airco dus op afstand via het internet en een bijgeleverde app op je smartphone aan- of uitzetten. Hierdoor is je huis lekker koel vlak voordat je thuiskomt. Of je bespaart energie doordat je hem uitschakelt als je van huis bent gegaan en dit bent vergeten.
Hoe werkt een airco?
Hoe wordt de airco geinstalleerd?
Laat je bij een airconditioning goed adviseren over het binnendeel dat het best bij jouw situatie past. De binnenunit moet worden voorzien van stroom en veilig worden aangesloten op de groepenkast.
Het binnendeel genereert condensvocht dat via een afvoer weg moet. Dit wordt meestal met een slang afgevoerd.
De buitenunit moet ook ergens een plek krijgen. Het liefst waar vandalen geen toegang tot het apparaat hebben om deze te beschadigen of te saboteren. Bijvoorbeeld op het dak, in de tuin, aan de gevel of op het balkon. Oftewel, op een plek buiten het pand. Het buitendeel moet ook aan stroom krijgen en aan de groepenkast worden gekoppeld.
De binnen – en buitenunit worden middels 2 leidingen met elkaar verbonden. Hiervoor moeten waarschijnlijk in wand en/ of dak geboord worden.
Welk vermogen moet de airconditioning hebben?
Laat een koel lastberekening uitvoeren om de benodigde koelcapaciteit te berekenen.
Dan is kun je uitgaan van 40 Watt koelvermogen per kubieke meter.
Zaken die invloed hebben op de benodigde koelcapaciteit:
Waarom een inverter gestuurde airconditioner kiezen?
De meeste airconditioningsystemen zijn inverter gestuurd. De inverter zorgt ervoor dat het systeem zich zelfstandig aanpast zodra de juiste temperatuur is bereikt. Het systeem zal dan energiezuinig en op een spaarstand opereren. De airco zal automatisch harder gaan werken als de temperatuur weer teveel afwijkt.
Door de inverter technologie heb je minder last van temperatuurschommelingen. Zowel het koelen als het opwarmen gaat een stuk sneller en efficiënter zodat je weinig energie verspilt. Een halvering van het energieverbruik in vergelijking met een airconditioner zonder inverter is daarbij niet vreemd.