erkend elektricien

Waarom je moet kiezen voor een erkend elektricien? Wij zetten de vijf belangrijkste redenen op een rij en dat zijn ook meteen niet de minste.

  1. Een erkend elektricien levert kwaliteit
  2. Erkende elektriciens denken aan de veiligheid
  3. Een erkend elektricien is verzekerd
  4. Een erkend elektricien heeft verstand van zaken
  5. Een erkend elektromonteur blijft continu bijleren

1. Een erkend elektricien levert kwaliteit

Het wilt niet zeggen dat elektriciens zonder erkenning geen kwaliteit kunnen bieden. Het is alleen zo dat een erkend elektricien aantoonbare theoretische kennis en praktijkervaring heeft voordat deze in aanmerking komt voor een erkenning van een brancheorganisatie. Wanneer een elektricien dus gecertificeerd is dan weet je dat de monteur een ballotagecommissie van expert op het gebied van elektrotechniek heeft weten te overtuigen van zijn of haar vakbekwaamheid.

2. Erkende elektriciens denken aan de veiligheid

Veiligheid is een aspect wat een elektrotechneut die een technische studie heeft afgerond met de paplepel toegediend heeft gekregen. Aan elke veiligheidseis moet voldaan worden willen ze de klus afronden.  Willen ze überhaupt aan de klus beginnen.

3. Een erkend elektricien is verzekerd

Wanneer je een groepenkast laat uitbreiden of een elektricien in de meterkast laat rommelen dan wil je dat dit veilig wordt uitgevoerd. Werken met elektriciteit is rete gevaarlijk. Kortsluiting veroorzaakt door een fout van de elektromonteur kan je duur komen te staan. De verzekeringsmaatschappij betaalt niet uit als er na een brand, veroorzaakt door kortsluiting in de meterkast, wordt geconstateerd dat de elektricien die de verzegeling heeft verbroken niet over de juiste papieren beschikt.

Een erkend elektricien beschikt over het zegelrecht en kan dus bij bewezen aansprakelijkheid een beroep doen op zijn verzekering. De kans dat er brand uitbreekt is vrij klein maar je wilt niet over de gevolgen nadenken als het wel gebeurt.

4. Een erkend elektricien heeft verstand van zaken

Een goede elektricien denkt met de klant mee en draagt oplossingen aan waar je zelf niet over nagedacht hebt. Zo wil jij misschien een compleet nieuwe meterkast laten plaatsen terwijl je ook al geholpen bent met een uitbreiding van de bestaande groepenkast en het plaatsen van krachtstroom. Je kunt hierdoor veel geld besparen en een net zo goede oplossing aangedragen krijgen.

5. Een erkend elektromonteur blijft continu bijleren

Technieken en normeringen worden aangepast of uitgebreid. Duurzame energieopwekking of oplossingen innoveren bijna dagelijks. Een erkend installatiebedrijf laat zijn personeel continu bijleren en cursussen volgen om zo op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen. Een vakman die bij blijft leren groeit met de techniek mee en kan gemakkelijker anticiperen op veranderingen. Hierdoor werkt hij sneller dan andere vakgenoten.

Hoe weet ik of ik een erkend elektricien heb of niet?

Je kunt een erkend elektricien in ons elektrotechnisch register herkennen aan één van de volgende logo’s:

Erkenningen elektrotechniek

logo-uneto-vni

logo-kvinl

Kosten erkend elektricien

De tarieven voor een erkend elektricien liggen over het algemeen hoger dan een elektricien zonder erkenningen.

Je kunt je voorstellen dat jaarlijkse bijscholing en een lidmaatschap van een brancheorganisatie extra kosten met zich meebrengt. De uurtarieven liggen over het algemeen in de Randstad hoger dan in het oosten van Nederland.

Werkt de elektromonteur conform de NEN 1010 en NEN 3140 of is de monteur gespecialiseerd in een bepaalde discipline? Dan heeft dit invloed op de prijs per uur.

Het uurtarief van een erkend elektricien ligt meestal tussen de € 45,- en € 60,- voor klussen in en om een huis of bedrijfspand.

Uurtarieven van elektriciens die in fabriek, industrie en gespecialiseerd elektrotechnische werkzaamheden kan oplopen tot € 75,- ex BTW.

Geverifieerd Elektricien

Op elektricien.org staan alleen elektriciens die minimaal door één brancheorganisatie is erkend. Zodat je ervan uit kan gaan dat je niet te maken hebt met een beunhaas!